Terug naar Home

Mooie staande Beeldhouwbok verkoopprijs € 195,00 (exclusief € 35,00 verzendkosten )

Bestel
beeldhouwbok tafel4 tafel1 tafel2 tafel5 tafel7 tafel6

Vanuit mijn eigen ervaring heb ik een beeldhouwbok ontworpen, die heel geschikt is om staande te beeldhouwen. Deze beeldhouwbok is zodanig ontworpen, dat tijdens het beeldhouwen het werkblad heel gemakkelijk gedraaid en in hoogte, tussen de 95 en 110 cm, versteld kan worden. Het voordeel hiervan is dat de 'zware'steen tijdens het beeldhouwen niet steeds met de hand gedraaid hoeft te worden en er dus weinig kracht gebruikt hoeft te worden. Als het werkblad eenmaal op hoogte is, kan deze met een vleugelmoer vastgezet worden.

Het werkblad is in een rechthoekig (35*40 cm), vierkant (35*35 cm) of rond (35 cm) model te verkrijgen en heeft een dikte van 2 ½ of 3 cm. Onder het werkblad is een houten opvangbak geplaatst, waarop het te gebruiken gereedschap geplaatst kan worden. Hierdoor ligt het te gebruiken gereedschap altijd binnen handbereik. In de opvangbak wordt ook het meeste slijpsel opgevangen. Dit slijpsel kan via een afneembaar plankje, gemakkelijk in een opvangzak of prullenbak geschoven worden.

De opvangbak is van multiplex gemaakt met een opstaande rand en is met schroeven bevestigd aan de beeldhouwbok. De beeldhouwbok standaard is van rechthoekig kokerbuis gemaakt en met zwarte-, blauwe of groene Hamerhite lak beschermd. De draadstang, om het werkblad in hoogte te verstellen, beweegt in een ronde buis en is van lager vet voorzien. De steunen voor het werkblad en de opvangbak zijn van een 3 mm dikke roestvrij stalen plaat gemaakt.

De beeldhouwbok is verder voorzien van roestvrij stalen stangen, waar eventueel een voet opgezet kan worden voor een stevige en gemakkelijke werkhouding en wanneer het nodig is om iets meer kracht te kunnen zetten. De maximale belastbaarheid is 60 Kg, maar het is beter om geen al te zware stenen op de beeldhouwbok te plaatsen. Een steen zwaarder dan 40 Kg 95 cm omhoog tillen valt al niet mee.

De beeldhouwbok kunt u bestellen door op de Bestel link te klikken en dan in de het volgende formulier het model van werkblad, de kleur van de verf, uw Naam, Adres, Postcode, Woonplaats en eventueel telefoonnummer in te vullen. De kosten kunt u voldoen op mijn rekeringnummer, die ik na bestelliug via een E-mail aan u toe zal sturen. U mag uiteraard de beeldhouwbok ook tegen contante betaling in Enschede komen ophalen.

Op de beeldhouwbok krijgt u 1 jaar garantie op las en constructie fouten. Bij te zware belasting of verkeerd gebruik vervalt de garantie. Deze beeldhouwbok mag niet nagemaakt worden.

Deze beeldhouwbok kan ook gebruikt worden om een beeld in klei, of ander een materiaal te maken.