terug naar home

Mijn specialiteiten zijn het maken van beelden in diverse materialen, zoals (spek)steen, gips, hout en draadfiguren.

Bij beeldhouwen in steen, gebruik ik vooral de vorm van de steen die leidend is, als basis voor het beeldhouw werk. Door de steen goed te bekijken, te draaien, nogmaals kijken er lijnen op te zetten enzovoorts, bepaal ik de vorm van het beeld. Dit kan dan van alles zijn en tijdens het bewerken van de (spek)steen vormt zich vanzelf het beeld.

Bij beelden met gips begin ik eveneens met een basis ontwerp, maar omdat ik het beeld geheel zelf maak en dus niet afhankelijk ben van de vorm van een steen, wordt het beeld uiteindelijk wat in mijn gedachten heb.

Voor de houten beelden/voorwerpen maak ik gebruik van hout van diverse boomsoorten, die ik overal vandaan haal. Dit kan dus zijn stukken van afgezaagde boom, een stuk wortelgestel enzovoorts. Ook bij hout bepaalt vooral de oorspronkelijke vorm van het hout, wat het beeld uiteindelijk wordt.
Wat ik verder maak zijn speciale wandelstokken. Hiervoor gebruik ik door de natuur gevormd hout, die ik bij gelegenheid uit het bos haal, zonder het bos te beschadigen.

Draadfiguren zijn eveneens naar voorbeelden van plaatjes of indrukken die ik ergens heb opgedaan. Het ligt er dus maar aan wat er in mijn hoofd op plopt. Soms ligt een ontwerp weken stil, voordat ik er mee verder ga. Sommige draadfiguren gebruik ik dan later weer als basis voor een beeld in gips.

Alle kunstvoorwerpen die ik maak zijn handgemaakt en uniek in vorm en ontwerp. Alle kunstvoorwerpen zijn professioneel afgewerkt en worden voorzien van een certificaat van echtheid, een uniek nummer en mijn naam.

Ik hoop u in de toekomst als een van mijn klanten te begroeten en veel plezier met het bekijken van bijzondere kunst via mijn website.

PeKock Kunstartiest.

 

terug naar home