WIE BEN IK Terug naar home

foto_1
Foto_2

 

Peter Kock KunstArtiest

24 augustus 1950

Manokwari

Nieuw Guinea

 

Hallo, mijn naam is Peter Kock en ik ben Kunstartiest.

Ik ben geboren op 24 augustus 1950, Manokwari Nieuw Guinea en hier heb ik een aantal jaren gewoond, tot we zijn verhuisd naar Sorong, ook op Nieuw Guinea. In Sorong tot mijn 8e jaar gewoond en in 1959 samen met mijn ouders, broers en zussen naar Nederland geëmigreerd.

Eerst een aantal weken in Amsterdam gewoond en daarna verhuisd naar Berg en Terblijt (bij Valkenburg). Hier heb ik een 1/2 jaar gewoond en zijn naar Almelo verhuisd. In 1965 naar Enschede verhuisd en woon ik er nu nog.

Ik heb een technische opleiding tot op HBO-niveau gevolgd. Ik heb geen kunstopleiding gevolgd, maar kunst trekt mij wel . Een jaar of 15 geleden ben ik begonnen met schilderen in Aquarel en heb mij een en ander zelf aangeleerd, door veel te lezen en te doen. Dit is later op de achtergrond geraakt, vanwege een drukke baan in Den Haag. Ben wel in Enschede blijven wonen en Enschede naar Den Haag is een lange reistijd. Vanwege deze lange reistijden bleef er weinig tijd over, om ook echt met kunst bezig te zijn.

Een aantal jaren geleden begon het echter weer te kriebelen en heb ik het allemaal weer opgepakt. Ik ben dus autodidact en leer nog steeds bij. Ik bezoek hiervoor regelmatig exposities, kunstmarkten enzovoorts en heb op zolder een eigen werkruimte ingericht

Naast schilderen maak ik nu ook beeldende kunst in diverse materialen zoals hout, gips en speksteen. In de toekomst wil ik mij ook gaan toeleggen op andere materialen, zoals glasvezel, brons en glas. Hierdoor zal de kunst die ik maak in de toekomst uit diverse combinaties gaan bestaan.

Kijk gerust rond op mijn website en mogelijk besluit u om bij mij kunst te kopen. Ik heb nog geen eigen atelier, maar dat gaat in de toekomst wel komen.

Groet,

Peter Kock

Als u meer wilt lezen over mijn geboorteland, klik op op link http://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuw-Guinea

 

manokwari

Terug naar home