- Workshop Beeldhouwen

Terug naar Home

Workshop Beeldhouwen in 'Spek'steen

Hallo,

In een ongedwongen en prettige sfeer geef ik graag workshop beeldhouwen in 'Spek'steen, waarbij niets moet en bijna alles mag.
Bij mooi weer in mijn tuin en bij slecht weer in mijn atelier.

Speksteen (Steatiet/Saponiet) is een stollingsgesteente, dat meer dan twee miljard jaar geleden in de aardkorst werd gevormd. Het belangrijkste mineraal in Speksteen is talk, waardoor het zacht en vettig aanvoelt en makkelijk te bewerken is.  Speksteen wordt in verschillende landen gedolven, zoals China, Brazilië en India. Speksteen is een zachte steensoort waaruit hele mooie beelden gemaakt kunnen worden. Doordat er vele speksteen soorten zijn, in verschillende kleuren, tekening en vorm zal geen enkel gemaakt beeld hetzelfde zijn.

Tijdens een workshop is het ook mogelijk om in andere steensoorten te beeldhouwen, zoals Albast, Seleniet, diverse soorten Serpentijn en eventueel maamer. Deze steensoorten zijn echter minder geschikt om mee te starten.

Per workshop is er in mijn atelier plaats voor maximaal 4 of 5 deelnemers. Tijdens een workshop is er voldoende koffie, thee en frisdrank aanwezig. In de lunchpauze is er brood en soep. De basis prijs voor een hele dag van 10.00 tot 16.00 uur is € 65,00 per persoon en is inclusief een steen van ongeveer 3 kilo en het gebruik van gereedschap, schuurpapier en polijstmiddel.

Wanneer u een zwaardere steen wilt gebruiken kan dat ook, maar dan betaalt u het gewicht boven de 3 kilo extra. Dit ligt dan tussen de € 3,00 tot € 5,00 per kilo,  afhankelijk van de soort steen.

Het is ook mogelijk om tussen 13.00 en 17.00 uur of ‘s avonds van 19.00 tot 22.00 een workshop te volgen voor € 35,00 per persoon.

Het is ook mogelijk om 10 keer een workshop te volgen, tegen een sterk gereduceerde prijs. Zie de link workshop beeldhouwen, waarmee u zich kunt inschrijven voor diverse soorten workshops. Na ontvangst van uw aanmelding krijgt u van mij een bevesting mail.

Een creatieve workshop voor teambuilding, of een familiefeest tot maximaal 20 personen, is ook mogelijk en heel leuk om te doen. Kosten zijn € 40,00 per persoon, inclusief een steen van ongeveer 3 kilogram en het gebruik van gereedschap. Voor een teambuilding of familiefeest kom ik naar u toe, of huur ik een plek op een mooie locatie. Heeft u interesse in een creatieve workshop neem dan contact met mij op via een  E-mail aan pekock@pekock.nl.

Click op deze link voor workshop kalender van 2021 en het Inschijf formulier Workshop