Terug naar Home

Hieronder een aantal workshop foto's met een aantal deelemers op een mooie zonnige dag in de tuin.
Eerst naar steen kijken en een beeld vormen wat voor soort figuur(en) er in de steen zit.
Nog een keer kijken en steen een paar keer draaien, wat zie ik in de steen.
Eventueel met een stift lijnen op steen trekken van beeld dat gemaakt gaat worden. Na een paar keer kijken de steen neerleggen op werktafel een aan het werk Eerst ruwe model van beeld vormen. Dit kan door met een rasp het overtollig materiaal weg te raspen. Kop Dolfijn komt beneden en staart loopt omhoog.
Dit kan ook met een ruwe vijl. Na enig vijl/rasp werk opnieuw kijken of beeld aan verwachting voldoet. Ook hier kijken en afpassen
Verder met vijlen werken met hamer en bijtel mag ook, alleen moet dit rustig gebeuren, want er kan snel iets afbreken, vooral in de zachte speksteen
Een andere mogelijkheid is met een ijzerzaagje stukken steen weg zagen. Speksteen is heel goed te zagen en met een ijzerzaag kunnen strakke lijnen gezaagd worden Even pauze en beeld laten liggen. Lang achter elkaar doorwerken, kan nogal belastend zijn voor polsen. Zeker als je het niet gewend bent. Even rustig kijken hoever het beeld is en wat er nog eventueel aangepast moet worden. Zorg ervoor dat er niet te ver gegaan, wordt want dan kan ineens het beeld niet meer goed zijn. Gelukkig zijn sommige fouten nog te herstellen.
Moeilijk beeld, moet uiteindelijk aan de ene kant een Dolfijn en aan de andere kant een adelaar worden Verder maar weer, pauze heeft lang genoeg geduurd Hier niet meer vijlen en raspen, maar eerst ruw opschuren en glad maken.

Begint al aardig op een bloem te lijken In de bloemblaadjes moet nog meer diepte gemaakt worden. Let op dat er niet iets afbreekt. De ruwe vorm komt er al in.