terug naar home

Mijn specialiteiten zijn het maken van beelden in diverse materialen, zoals (spek)steen, gips, hout en draadfiguren. Deze maak ik op basis van een voorbeeld, zoals een foto of een plaatje of gewoon uit het hoofd door op een of andere manier inspiratie op te doen. Verder gebruik ik bij (spek)steen vooral de vorm van de steen als basis voor het beeldhouw werk. Door de (spek)steen te bekijken, te draaien, nogmaals te bekijken er lijnen op te zetten enzovoorts bepaal ik de vorm van het beeld. Dit kan dan van alles zijn en tijdens het bewerken van de (spek)steen vormt zich vanzelf het beeld dat ik ga maken. Het kan dus zijn dat het eerste idee een Pinquin is, maar dat het uiteindelijke beeld heel wat anders wordt.

Bij gipsen beelden begin ik eveneens met een basis ontwerp, maar omdat ik het beeld geheel zelf maak en dus niet afhankelijk ben van de vorm van een (spek)steen, wordt het beeld uiteindelijk wat in mijn gedachten heb.

Voor de houten beelden/voorwerpen maak ik gebruik van hout van diverse boomsoorten, die ik overal vandaan haal. Dit kan dus zijn stukken van afgezaagde boom, een stuk wortelgestel enzovoorts. Ook bij hout bepaalt vooral de oorspronkelijke vorm wat het beeld uiteindelijk wordt.
Wat ik verder maak zijn speciale wandelstokken. Hiervoor gebruik ik door de natuur gevormd hout, die ik bij gelegenheid uit het bos haal, zonder het bos te beschadigen. Afgevallen of omgewaaide takken kunnen dan heel goed. Ook krijg of haal ik hout op bij mensen die een boom of struik uit de tuin opruimen.

Draadfiguren zijn eveneens naar voorbeelden van plaatjes of indrukken die ik ergens heb opgedaan. Het ligt er dus maar aan wat er in mijn hoofd op plopt. Soms ligt een ontwerp weken stil, voordat ik er mee verder ga. Sommige draadfiguren gebruik ik dan later weer als basis voor een beeld in gips.

Alle kunstvoorwerpen die ik maak zijn handgemaakt en uniek in vorm en ontwerp. Alle kunstvoorwerpen zijn professioneel afgewerkt en worden voorzien van een certificaat van echtheid, een uniek nummer en mijn naam.
Ik hoop u in de toekomst als een van mijn klanten te begroeten en veel plezier met het bekijken van bijzondere kunst via mijn website.

PeKock Kunstartiest.

 

terug naar home